НОВИНИ

Подготвят законови промени срещу преместваемите обекти в курортите ни

Подготвят се промени в Закона за Черноморското крайбрежие и Закона за туризма, с които да се премахне възможността за поставяне на преместваеми обекти на територията на националните курорти. Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов, след поредното заседание на областния щаб за контрол на туризма. За целта парламентарната група на Обединените патриоти ще внесе предложения, а законодателните промени ще се разискват през новия парламентарен сезон.

bnt avatar logo
от БТА
15:08, 04.09.2017 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Според Симеонов, мерките, предприети от областните щабове в Бургас, Варна и Добрич, са довели до ръст на постъпленията в хазната, намаляване на фискалните нарушения и дисциплиниране на туристическия бизнес.

Всички преместваеми обекти в курорта Слънчев бряг трябва да бъдат премахнати. Това трябва да се случи във всички национални туристически комплекси, каза на пресконференция в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. По плажовете трябва да останат единствено спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони, добави Симеонов.

Всичко останало ще настояваме да бъде забранено, защото не само Слънчев бряг, а и Златни пясъци са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари, каза вицепремиерът. Ще инициираме промени в Закона за туризма и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които да се въведе ред в курортите, информира той.

Симеонов каза, че "Слънчев бряг" АД трябва да бъде закрито, защото не генерирало никакви печалби. Според Сименов Община Несебър би била по-добър стопанин на курорта "Слънчев бряг" и трябва да отговаря за инфраструктурата в курорта.

Според Симеонов, след активната намеса на държавата, НАП, Агенция "Митници" и др., приходите в туризма са превишили миналогодишните данни и са скочили до над 400 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 15 септември пускат движението по два участъка от столичния бул. „Дондуков
До 15 септември пускат движението по два участъка от столичния бул. „Дондуков"
Акустичен хоров концерт в пещерата Проходна
Акустичен хоров концерт в пещерата Проходна