НОВИНИ

Валери Симеонов провел акция срещу шума в Слънчев бряг

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви в личния си профил във фейсбук, че изминалата нощ със служители на РПУ Слънчев бряг е провел акция срещу шума на нощните заведения в Слънчев бряг. По думите му са констатирани множество нарушения във връзка с трудово-правния статус на работещите, данъчни и нарушения на закона за храните.

bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 12.08.2017 (обновена)
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

В своя фейсбук профил вицемепремиерът Валери Симеонов заяви, че проверката е била много успешна и е довела до „нормален и тих европейски курорт“, като е отнета множество бройки адуио техника, а няколко клуба са затворени. Той съобщи, че е задържан диджей от единия клуб, който е оказал съпротива и е отказал съдействие.

;;

От своя страна задържаният диджей се оплака в своя личен профил във фейсбук, че е „унижен публично“ от полицията.

;;

За акцията потвърдиха и от пресцентъра на МВР, предаде БГНЕС.

Иззеха три музикални озвучителни уредби от две увеселителни заведения в Слънчев бряг, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Изземването е част от съвместни действия между институции - част от Междуведомствения координационен център в увеселителни заведения в Слънчев бряг. Проверките са системни и целят спазване на законовите изисквания в търговските обекти.

При поредната съвместна проверка между институциите - част от Междуведомствения координационен център, създаден през миналата година в Бургаския регион, са иззети три музикални озвучителни уредби от две увеселителни заведения в Слънчев бряг. Действията са осъществени от съвместни екипи на служители от МВР, НАП, Агенция „Митници“, РИОКОС, Агенцията по безопасност на храните и Инспекцията по труда.

Един от екипите извършил проверка в дискотека, нееднократно санкционирана за нарушаване на наредбите за нощната тишина. Оттам била иззета първоначално музикална уредба, а по-късно и втора, донесена в увеселителното заведение. Иззет са мишпулт на дисководещия и му е съставен акт по Наредбата на общината.

По-късно и вторият мишпулт – за нарушаване на полицейски разпореждания. Извършени са проверки и по отношение на финансовата дисциплина, на нерегламентирани храни, на изисквания за пожарната безопасност, на трудови договори и здравни книжки на персонала и други. В случай, че се констатират нарушения на законовите изисквания, ще бъдат съставени и актове.

Втори съвместен екип е проверил увеселителни заведения, разположени по главната алея в комплекса. В едно от тях отново е констатирано нарушаване на нощната тишина – по надлежния ред е иззета апаратурата за озвучаване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подялба и на Илинден
Подялба и на Илинден
За насилие и грабежи на българската граница свидетелстват мигранти в Турция
За насилие и грабежи на българската граница свидетелстват мигранти в Турция