Вицепремиерът Валери Симеонов обяви в личния си профил във фейсбук, че изминалата нощ със служители на РПУ Слънчев бряг е провел акция срещу шума на нощните заведения в Слънчев бряг. По думите му са констатирани множество нарушения във връзка с трудово-правния статус на работещите, данъчни и нарушения на закона за храните.

В своя фейсбук профил вицемепремиерът Валери Симеонов заяви, че проверката е била много успешна и е довела до „нормален и тих европейски курорт“, като е отнета множество бройки адуио техника, а няколко клуба са затворени. Той съобщи, че е задържан диджей от единия клуб, който е оказал съпротива и е отказал съдействие.

От своя страна задържаният диджей се оплака в своя личен профил във фейсбук, че е „унижен публично“ от полицията.

За акцията потвърдиха и от пресцентъра на МВР, предаде БГНЕС.

Иззеха три музикални озвучителни уредби от две увеселителни заведения в Слънчев бряг, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Изземването е част от съвместни действия между институции - част от Междуведомствения координационен център в увеселителни заведения в Слънчев бряг. Проверките са системни и целят спазване на законовите изисквания в търговските обекти.

При поредната съвместна проверка между институциите - част от Междуведомствения координационен център, създаден през миналата година в Бургаския регион, са иззети три музикални озвучителни уредби от две увеселителни заведения в Слънчев бряг. Действията са осъществени от съвместни екипи на служители от МВР, НАП, Агенция „Митници“, РИОКОС, Агенцията по безопасност на храните и Инспекцията по труда.

Един от екипите извършил проверка в дискотека, нееднократно санкционирана за нарушаване на наредбите за нощната тишина. Оттам била иззета първоначално музикална уредба, а по-късно и втора, донесена в увеселителното заведение. Иззет са мишпулт на дисководещия и му е съставен акт по Наредбата на общината.

По-късно и вторият мишпулт – за нарушаване на полицейски разпореждания. Извършени са проверки и по отношение на финансовата дисциплина, на нерегламентирани храни, на изисквания за пожарната безопасност, на трудови договори и здравни книжки на персонала и други. В случай, че се констатират нарушения на законовите изисквания, ще бъдат съставени и актове.

Втори съвместен екип е проверил увеселителни заведения, разположени по главната алея в комплекса. В едно от тях отново е констатирано нарушаване на нощната тишина – по надлежния ред е иззета апаратурата за озвучаване.

Продължават проверките по Северното Черноморие по сигнали на граждани

Продължават проверките по Северното Черноморие по сигнали на граждани

Повече правомощия на контролните органи по Черноморието, поиска днес във Варна вицепремиерът Валери Симеонов. Той присъства на заседанието на...

Заведенията, които не спазват нормите за шум, ще бъдат затваряни

Заведенията, които не спазват нормите за шум, ще бъдат затваряни

Това заяви днес във Варна вицепремиерът Валери Симеонов. Предстои да бъде уточнено дали обектите ще бъдат затваряни още при първото нарушение.