Не ми харесва идеята за референдум за Истанбулската конвенция да се плаща с държавни пари. Това е поредната политическа самореклама. Колегите малко залитат по малко повече медийни изяви. Специално за ВМРО, такава им е политиката. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на "Още от деня".

Симеонов каза, че писмено и устно е изразил несъгласието си с Истанбулската конвенция и допълни, че е убедил и някои от министрите на ГЕРБ да гласуват против - Ивайло Московски, Кирил Ананиев, Нено Димов и Владислав Горанов.

Не е редно да се губят 20-30 млн. лева за референдум, за да се прави политическа реклама. Искат за тази тема "да се дрънка" до Евроизборите, а след това да вкарат като тема този референдум, каза вицепремиерът.

За 2018 г. всички свободно количества електроенергия са закупени. Една част са закупени на ниска цена и сега се продава принудително на завишена. Това си е най-обикновена спекула, допълни Валери Симеонов.

По думите му бизнесът може да очаква нови цени на електроенергията едва от 1 юли. Всички големи консуматори са принудени да плащат 40% по-завишена цена.