НОВИНИ

Валери Симеонов обяви мерки срещу неспазването на обществения ред в Шекер махала

Граждани от Пловдив се оплакаха на вицепремиера Валери Симеонов от шума, битовата престъпност и незаконното строителство в квартал "Тодор Каблешков", известен като Шекер махала.

bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 03.08.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че във възможно най-кратък срок ще бъдат набелязани мерки срещу незаконното строителство, нерегламентирания шум и битовата престъпност в пловдивския квартал "Тодор Каблешков", известен като Шекер махала. Днес Симеонов се срещна с граждани от Пловдив, с които обсъди поставени от тях проблеми с ромското население в квартала, и обяви конкретни мерки.

Валери Симеонов - вицепремиер: На първо място, ще се предприеме със съдействието на общината да поеме ангажимента, което и по закон е длъжна, да премахне част от незаконните постройки, които са върху бившия канал в района, който е бетонирана площадка, никой няма право там да строи, ще се обърнем отново към общината с молба да възстанови приемната, която е на територията на въпросния квартал. И на трето място това са мероприятията, които са свързани с обществения ред по отношение на възпрепятстването на движението, което се случва масови тържества, сватби - такива празненства на открито са абсолютно забранени от общината.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината
Животните в Софийския зоопарк се разхлаждат с плодове и студен душ
Животните в Софийския зоопарк се разхлаждат с плодове и студен душ