В студиото на "Денят започва" лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че са се споразумели с ВМРО, че ще имат общ кандидат да президент. По думите на Симеонов, има принципно решение за кандидат-президентска двойка и работят по този въпрос.

"От самото начало преди изборите ние сме декларирали, че сме готови в името на приемането на добри и полезни за България решения да преговаряме с абсолютно всяка партия, освен с ДПС и ДОСТ. Ние сме готови да преговаряме с абсолютно всички български партии и това сме го казали още преди година и половина преди изборите. Ние се стремим да обединим колкото се може повече политически партии от парламентарно представените сили, така че да постигнем определени и полезни решения и мисля, че успяваме да го докажем, че търсенето на диалог е правилния подход за водене на политика", каза Валери Симеонов.

"Казали сме и на ГЕРБ, и на реформаторите и в определени моменти гласуваме и с БСП, когато смятаме, че техните предложения са по-полезни и по-добри, но като цяло имаме сериозното основание и последователно поведение да подкрепяме едно управление, което е коренно различно от тоталитарния начин на управление на предишното правителство на ГЕРБ. И аз мисля, че всички го виждат това нещо", допълни още Симеонов.

Вижте целия разговор с Валери Симеонов в "Денят започва"!