След дългоочакван Коалиционен съвет вицепремиерът Валери Симеонов се извини на всички, които са се почувствали засегнати от неговите думи отпреди седмица. Тогава Симеонов нарече майките на деца с увреждания "кресливи жени", а децата им - "уж болни". Извинението дойде само часове, след като в Сутрешния блок на БНТ той отказа да го направи с аргумента, че му искат оставката, а не извиненията.

След една седмица бури заради думите му към майките на деца с увреждания, пред БНТ Валери Симеонов беше категоричен: извинение няма да има,.

Валери Симеонов, вицепремиер по икономическата и демографска политика: Кой иска извинение? Никой засега. Те искат оставка. Второ - ако бях се извинил, Вие щяхте ли да повярвате, че е искрено? - Не знам, Вие не го направихте? - Няма и да го направя.

Симеонов обясни, че думите му са били свързани с прибързаното приемане на Закона за хората с увреждания в Националния съвет за тристранно сътрудничество и отново подчерта, че не отрича състоянието на децата с увреждания.

Валери Симеонов, вицепремиер по икономическата и демографска политика: Под думата "уж" се разбира следното: те ги представят, че са болни, те казват, че са болни, децата наистина са болни, обаче ги държат от сутрин до вечер там.

Валери Симеонов: От мен не искат извинение, искат само оставка

Валери Симеонов: От мен не искат извинение, искат само оставка

„Не поставям под съмнение състоянието на децата с увреждания“, заяви в сутрешния блок на БНТ1 вицепремиерът Валери Симеонов. Той обясни думите си по а...

Минути след интервюто му за БНТ започна Коалиционния съвет преди редовното правителствено заседание в Министерския съвет. Коалиционният съвет продължи около час и на него за пръв път след изказването на Валери Симеонов отпреди седмица се събраха тримата лидери на малката коалиция - Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, както и премиерът Бойко Борисов.

На влизане лидерът на "Атака" и председател на Парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров обяви, че носи журналистически материали, предназначени за премиера Бойко Борисов.

Волен Сидеров, председател на "Атака": Отивам да занеса на господин Борисов за неговия архив как Валери Симеонов предлагал да се оттегли от политиката, като Доган. И смята,че хората искат стабилност без Бойко Борисов. Това е от 2016, от 2017 г, за архива на господин Борисов.

След заседанието - изненадващо дойде извинението на Валери Симеонов.

Валери Симеонов, вицепремиер: На проведения Коалиционен съвет при министър-председателя беше обсъден въпросът, свързан с медийната кампания по повод мое изявление и ежедневните протести пред МС. В тази връзка, по настояване на Коалиционния съвет, аз поднасям своите извинения на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени от моето изказване в интервю пред ТВ "Скат".

На заседанието на кабинета по-късно премиерът Бойко Борисов запази мълчание. Валери Симеонов не присъства - столът му остана празен.

Майки на деца с увреждания: Извинението на Валери Симеонов е изпросено

Майки на деца с увреждания: Извинението на Валери Симеонов е изпросено

Изпросено извинение, така майките на децата с увреждания определят думите на вицепремиера Валери Симеонов от тази сутрин.По-рано през деня в храм "Пок...