НОВИНИ

Валери Симеонов: Ще обсъдим предложенията за промени в Закона за хазарта

До края на седмицата вицепремиерът Валери Симеонов ще обсъди с партньорите си от Патриотичния фронт предложенията за промени в Закона за хазарта. В студиото на "Денят започва" Симеонов каза, че очаква отговор по темата и от ГЕРБ. Той вече е водил разговори с ръководството на партията.

bnt avatar logo
от БНТ
08:38, 03.05.2018
Чете се за: 01:16 мин.
У нас

Промените предвиждат ограничаване на рекламата на частни хазартни игри. Собствениците им имали приходи от над 3 милиарда годишно, но законът не ги задължава да плащат нито ДДС, нито данък печалба, обясни Симеонов. По думите му, те плащали само такса от 15%. А спортният тотализатор е длъжен да заделя средства от печалбата си за самоиздръжка и подкрепа на спорта у нас.

Валери Симеонов, вицепремиер: Държавният спортен тотализатор е изместен от частните игри и те пак повтарям, с благосклонните текстове на Закона за хазарта, Закона за радио и телевизия и т.н., успяват да извършат една абсолютно незаконна приватизация на една държавна дейност, която до скоро беше само държавен приоритет. За мен комисията по хазарта е пробита, тя обслужва хазаратните олигарси. Как така ще имаш една задача за проверка на трите телевизии и ще изнесеш частична информация преди да се приключи с окончателния доклад - как става тая работа... Вече започнаха ударите под кръста, свързани с атаки към мен от личностен план, даже с посегателство върху семейството ми.

Във връзка с разрешаването на проблема с ромите преди време в Асеновград, Симеонов заяви, че се гордее, че е активно имал участие в този процес.

Валери Симеонов, вицепремиер: Направихме една координирана и една съгласувана кампания заедно с местните власти в Асеновград. Държавата заедно с местните власти успя да реши този проблем, за което благодаря на община Асеновград, както и на обществеността, която макар малко трудно и със закъснение разбра и подкрепи нашите действия. Там беше назряла една втора Катуница. Етнически градът беше разделен на две. Имаше рискове от сблъсъци, кръвопролития и т.н. Ние постигнахме пълно омиротворяване. Оттогава в Асеновград няма никакви проблеми. Същият модел наложихме в Пловдив.

С дистанционно управление, европейски мерки и напудрени доклади няма да се решат проблемите в ромските квартали в България. Решават се, когато човек отиде на място, уточни Валери Симеонов.


Относно пълното ограничение на тютюнопушенето в закритите обществени места, което беше въведено през 2012 г. от ГЕРБ, Валери Симеонов каза, че като непушач е подложен на непрекъснат терор. Пушенето е вредно и то трябва да бъде определено в конкретни места. Забраната остава - разрешаваме само в ресторанти, барове, кафенета и дискотеки. Само в тези места, които са свързани с туризма, допълни Симеонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виртуални културни маршрути популяризират древното наследство около Благоевград
Виртуални културни маршрути популяризират древното наследство около Благоевград
Мъж от русенско село пострадал при трудова злополука и работел без договор
Мъж от русенско село пострадал при трудова злополука и работел без договор