Туристическият сезон беше добър, а бизнесът е с 500 милиона лева оборот повече. Това заяви в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов, след работна среща със представители на туристическия бизнес, държавната администрация и кметовете от курортните градчета по Южното Черноморие.

Вицепремиерът съобщи, че общият оборот на Бургаска област за последните 3 месеца е 2,54 млрд. лева. Ръст има при данъчните приходи и осигуровките, което показва, че бизнесът се е дисциплинирал. Покачват се и оборотите по касовите апарати. Според Симеонов изминалият туристически сезон е изключително добър, а мерките срещу сивата икономика дават резултати. Проверките на нощните заведения, относно забраната за озвучаване след 23:00 часа, са постигнали целта си.

Валери Симеонов, вицепремиер: Дисциплиниращият ефект е налице. Това може би не трябва аз да го казвам, но като човек който знаете, че съм се ангажирал с това, лично аз съм правил проверки и в Слънчев Бряг и в други курорти, включително и във Варна и Северното Черноморие, няма нищо общо между нарушенията на закона за шума от миналата година и тази година. Тази година може да бъде определена като една тиха и спокойна година след 23 часа.
Валери Симеонов участва в консултативния съвет по въпросите на летния сезон

Валери Симеонов участва в консултативния съвет по въпросите на летния сезон

С 34 милиона лева са се увеличили приходите от оборотите на търговските обекти по Северното Черноморие през трите активни летни месеци в сравнение с м...