НОВИНИ

Валери Симеонов участва в консултативния съвет по въпросите на летния сезон

С 34 милиона лева са се увеличили приходите от оборотите на търговските обекти по Северното Черноморие през трите активни летни месеци в сравнение с миналата година. Това стана ясно на заседание по проблемите на туризма във Варна.

bnt avatar logo
от Нора Бочева
19:04, 20.09.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Вицепремиерът Валери Симеонов отчете, че през този туристически сезон значително са намалели грабежите, а с близо 50% повече са разкритите престъпления. Шумът от заведенията в курортите край Варна е ограничен в сравнение с предишни години.

От приходната агенция във Варна проверяват собствениците на над 300 луксозни автомобила, които трябва да докажат с какви средства са купени. Вицепремиерът подчерта, че приходите от ДДС за последното тримесечие са нараснали с 19 милиона лева.


Валери Симеонов - вицепремиер: Имаме също с 24 милиона лева увеличаване само за летния сезон на внесените осигуровки на заетите в туризма за тези три месеца, спрямо 2017 г. И 8 милиона данък върху доходите на физически лица - повишение. По отношение на дейността им имат 64 запечатани заведение, от които само 33 са обжалвали.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руски учения в Средиземно море след свалянето на руски самолет в Сирия
Руски учения в Средиземно море след свалянето на руски самолет в Сирия
Ученик пострада при сбиване в училищен двор в Благоевград
Ученик пострада при сбиване в училищен двор в Благоевград