С 34 милиона лева са се увеличили приходите от оборотите на търговските обекти по Северното Черноморие през трите активни летни месеци в сравнение с миналата година. Това стана ясно на заседание по проблемите на туризма във Варна.

Варна

Вицепремиерът Валери Симеонов отчете, че през този туристически сезон значително са намалели грабежите, а с близо 50% повече са разкритите престъпления. Шумът от заведенията в курортите край Варна е ограничен в сравнение с предишни години.

От приходната агенция във Варна проверяват собствениците на над 300 луксозни автомобила, които трябва да докажат с какви средства са купени. Вицепремиерът подчерта, че приходите от ДДС за последното тримесечие са нараснали с 19 милиона лева.


Валери Симеонов - вицепремиер: Имаме също с 24 милиона лева увеличаване само за летния сезон на внесените осигуровки на заетите в туризма за тези три месеца, спрямо 2017 г. И 8 милиона данък върху доходите на физически лица - повишение. По отношение на дейността им имат 64 запечатани заведение, от които само 33 са обжалвали.