НОВИНИ

Валери Симеонов: Вотът на недоверие от БСП няма да се отрази на управлението

Исканият вот на недоверие от БСП няма да се отрази на управлението, смята вицепремиерът Валери Симеонов. Пред журналисти във Велико Търново той каза, че намерението на БСП за внасяне на вот на недоверие е естествен политически ход на всяка опозиция, но посочи, че и този път искането е лишено от основание.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:30, 14.06.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
валери симеонов вотът недоверие бсп отрази управлението

"Научих вчера, че поводът за исканата оставка ще бъде депозиран след една седмица, а това е достатъчно показателно за липсата на сериозни аргументи", отбеляза той.

Симеонов беше категоричен, че исканият вот няма да се отрази на управлението, защото липсват достатъчно гласове за подкрепа.

Валери Симеонов коментира, като ненавременно и необосновано искането на оставката на Красимир Каракачанов.

Според него не може да се приписват на министър на отбраната, който е от една година на този пост, всичките неблагополучия, резултат от натрупани и нерешени проблеми през последните 30 години.

На журналистически въпрос как оценява българското председателство на Съвета на ЕС, той посочи, че то е било много добро и успешно, а в качеството си на домакин за шестте месеца, България е популяризирала себе си като европейска държава, своите позиции и стабилност, както и предвижването на процеса за присъединяване на Западните Балкани.

Във Велико Търново вицепремиерът приветства участниците в международна конференция "Спасяването на българските евреи - събития и личности".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световни реставратори се събират в Пловдив
Световни реставратори се събират в Пловдив
ЮЗДП започва производство на контейнерни фиданки
ЮЗДП започва производство на контейнерни фиданки