Днес ще бъде облачно. Започналите през нощта в северните райони валежи от дъжд, през деня ще обхванат и Южна България. С умерен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Още в сутрешните часове, главно в Североизточна България и планинските райони, дъждът ще преминава в сняг и там на много места ще има заледявания. В Предбалкана и по високите котловинни полета ще се образува тънка снежна покривка. Привечер, на места и в Южна България дъждът ще се примесва със сняг, а над Северна валежите ще спират и облачността ще разкъсва. Минималните температури днес ще са между минус 2° и 4°, максималните температури - между 2° и 10°.

По Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. След обяд от север валежите ще спират. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, който през деня постепенно ще отслабва. Максимални температури – от 4° до 7°.

В планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен, по високите части временно силен вятър от север-северозапад. По високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра - около минус 1°.


През нощта срещу сряда на места в Южна България ще продължи да вали дъжд и сняг, но от север облачността ще продължи да се разкъсва и намалява. В средата на седмицата ще бъде студено, с минимални температури между минус 6° и минус 1° и максимални - от 1° до 6°, в четвъртък в отделни райони в Северна България и котловините минималните температури ще паднат до минус 8°, минус 10°.

Облачността ще е разкъсана, в много райони до слънчево. В петък ще започне затопляне. Сутринта минималните температури ще останат ниски - между минус 5° и 0°, но дневните ще се повишат. В сутрешните часове на места в низините ще се образува мъгла или ниска облачност, които в северозападните райони, по поречието на Дунав и в западната част от Горнотракийската низина ще се задържат по-дълго и там дневните температури ще остават по-ниски. През почивните дни облачността ще е променлива, на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд.