НОВИНИ

Вальо Топлото няма да излезе предсрочно от затвора

Съдът отказа да освободи предсрочно от затвора бившия шеф на "Топлофикация-София" Валентин Димитров. От ноември 2015-та той е в затворническото общежитие в Казичене, където излежава присъда от 3 години за безстопанственост. Димитров, който стана известен като Вальо Топлото, беше арестуван през лятото на 2006-та.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
17:07, 05.07.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Валентин Димитров поиска да бъде освободен предсрочно за добро поведение. В своя полза посочи участие в трудови, спортни и образователни дейности в затвора. И дори награда за най-добра великденска картичка. Той каза на съда, че моли за милост. На справедливост не се надявал, понеже бил жертва на обществения и медиен натиск.

Валентин Димитров: Това е моят коментар - докато вие идвате по дела никой няма да прояви справедливост.

Съдът посочи, че формално е минало повече от половината от наказанието. Въпреки това - не са налице категорични доказателства, че Димитров се е превъзпитал. Според съда - отчетената положителна промяна на осъдения, е само началото на неговото поправяне. В тази посока бяха становищата и на затворническата администрация и на прокуратурата.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: Той може и да е награждаван, но анализът, който са направили и от затворническата администрация, сочи, че липсва реално поправяне на дееца и мотивирането му към законосъобразно поведение.

Димитров излежава присъда по делото за френските сирена, водата "Перие", перлената вана, джета - лукс, който беше осигурен чрез представителни разходи на столичното парно. Другите му дела буксуват.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: Според мен всички сме на едно мнение, че бавното правосъдие е липса на правосъдие. Проблемите на бавността на делата са заложени според мен и в самия закон.

Отказът за предсрочно освобождаване може да са атакува пред горната инстанция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп пристига в Полша
Доналд Тръмп пристига в Полша
Шум и кражби край Приюта за бездомни във Варна
Шум и кражби край Приюта за бездомни във Варна