НОВИНИ

Беноа Амон печели номинацията на Соцпартията за кандидат президент

Беноа Амон печели първичните избори на Френската социалистическа партия, които излъчват кандидат за президентските избори.

Фани Аронова
от Фани Аронова БТА
22:02, 29.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
По света
беноа амон печели номинацията соцпартията кандидат президент

Това предаде Франс прес, като цитира източници от партията. Още на първия тур бившият депутат и министър на образованието изненадващо изпревари Манюел Валс - бивш премиер и вътрешен министър. Гласуването се провежда на фона на голямо разделение в партията.

Предполага се, че победата на Амон би насочила привържениците на Валс към Еманюел Макрон, който се отдели от социалистите и се кандидатира самостоятелно. Има прогнози, че никой кандидат на социалистите, няма шанс да спечели президентските избори.


;

Бившият френски премиер Манюел Валс призна поражението си и победата на Беноа Амон във втория тур на първичните избори на Френската социалистическа партия за излъчване на кандидат за президентските избори, предаде ДПА.

"От сега (Амон) е кандидатът на нашето политическо семейство", каза Валс и пожела на съперника си късмет в президентските избори.

Амон получава 58,65 процента от гласовете спрямо 41,35 процента за Валс, според данни, обявени от организаторите при съобщени резултати от 60 процента от избирателните секции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балканът
Балканът
Десетки хиляди румънци протестираха срещу плановете за помилване на затворници
Десетки хиляди румънци протестираха срещу плановете за помилване на затворници