НОВИНИ

Вандали чупят поливни съоръжения в Гоце Делчев

Вандали са изпочупили голям брой оросители в Градския парк на Гоце Делчев. Счупените съораженията са част от поливната система там.

bnt avatar logo
от Валентин Атанасов
18:40, 22.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Пет оросителя са счупени в градския парк на Гоце Делчев само за едно денонощие. Вандали посягат на съораженията, които са част от поливната система, не за първи път.

Румен Чифлигаров – отговорник за градския парк в Гоце Делчев: "Като се разсипе некоя пръскачка, отремонтираме. От 2-3 правиме една, но вече в последно време ефектът е направо за брак.”

Нарушителите се издирват и ще бъдат санкционирани с глоба в размер на 1000 лева. Същата парична санкция ще бъде наложена на всеки, който се опита да посегне на елементи от поливната система, предупреждават от Общината. Работниците едва успяват да въстановят и ремонтират щетите, не се среща разбиране и от страна на родителите, казват още от Общината.

Румен Чифлигаров: „Тука го превърнаха на футболно игрище. Правим забележки на родители и баби,оправданието е – нема къде да играят.”

От общинската администрация умоляват гражданите, които станат свидетели на вандалски прояви, да подадат сигнал до дежурната охрана в парка или служителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник в Турция: Започват мащабни реформи в армията
От нашия пратеник в Турция: Започват мащабни реформи в армията
Герой от Ница: Много хора се опитаха да спрат камиона!
Герой от Ница: Много хора се опитаха да спрат камиона!