НОВИНИ

Вандали потрошиха спирки и автомати за билети във Варна

Няколко спирки по булевард „Васил Левски“ в кварталите „Чайка“ и „Бриз“ са с изпотрошени стъкла след новогодишните празници. Вандалите са счупили и мониторите на два от автоматите за билети на градския транспорт. Сигналът подаде зрител на БНТ Варна.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Нора Бочева
17:30, 02.01.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Вандалите са натрошили заслоните на спирките „Средношколска“ и „Стадиона“. В първия работен ден на новата година варненци чакаха автобусите там сред начупените стъкла.

Александър Петевжител на Варна
„Потресен съм от това поведение. Това е ненормален човек. Жалко много, баш срещу Нова година, когато трябва да се радваме.“

От сметопочистващата фирма още от сутринта разчистиха около спирките.

Севда Асенова – служител на сметопочистваща фирма
“Според мене не е човешко туй нещо да се случи и на хората може всичко да се случи, защото и валежи има и трябва да покрие всичко. Не знам какви са тези хора.”

Людмил Йорданов, който живее в квартал „Чайка“, редово ползва спирка „Средношколска“. Възмутен е от гледката и предлага решение, тъй като това не е първият случай на вандализъм в района.

Людмил Йордановжител на Варна
Тука разрушиха, а туй нещо ние го плащаме. Те не могат да проумеят, че увеличават водата, увеличават тока.0.23 „Аз бях решил да отида в общината, който завежда обществения ред, да ни събере тук 20,30 човека по един час да даваме тука вечер и който го хванеш 1.36 и да работят в затвора докато изплатят.“

Вандалските актове по спирките могат да бъдат намалени, ако там има видеонаблюдение. Подобна мярка е предвидена по проекта за интегрирания градски транспорт на Варна, във втората му част, която ще се изпълнява през тази година. От полицията във Варна извършиха проверка на място след нашия сигнал и работят по издирване на извършителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Насилие в Иран, нови жертви при протестите, които не стихват вече 5 дни
Насилие в Иран, нови жертви при протестите, които не стихват вече 5 дни
Над 1 млн. зрители посрещнаха новата година с БНТ 1
Над 1 млн. зрители посрещнаха новата година с БНТ 1