За пореден път вандали потрошиха стъклата на спирки на градския транспорт във Варна. Те са счупили и мониторите на някои от автоматите за продажба на билети.

Варна

Спирките във Варна бяха подменени преди 3 години по Проекта за интегриран градски транспорт. Много от тях неведнъж са ставали обект на вандализъм, като спирка "Средношколска", чиито стъкла са изпочупени за пореден път.

Заради набезите на хулиганите, хората по спирките не могат да чакат на завет, докато дойде автобусът им. А разбитите и пръснати навсякъде стъкла, които няма кой да почисти с дни, могат да наранят минувачите.

От Община Варна заявиха, че спирките се поддържат от фирма концесионер, която за своя сметка трябва да отстрани щетите. Вандалските прояви обаче могат да бъдат намалени, ако има видеонаблюдение. Подобна мярка е предвидена във втората фаза на Проекта за интегриран градски транспорт.

Остър е недостигът на линейки във Варна

Остър е недостигът на линейки във Варна

Целият автопарк на варненската спешна помощ има нужда от подмяна. Линейките изминават над 1 милион километра годишно и вече са в доста окаяно състояни...