НОВИНИ

Ваньо Танов и Григор Кумитски, посмъртно с ордени от президента

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев удостои посмъртно с ордени ген.-майор Ваньо Танов и кинооператора Григор Кумитски.

bnt avatar logo
от БНТ
20:14, 06.04.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Държавният глава отличи посмъртно с орден „За гражданска заслуга" - първа степен генерал-майор Ваньо Танов за големите му заслуги и принос за сигурността и обществения ред и за укрепване на митническата администрация на страната. Отличието беше връчено на съпругата Бисерка Танова и внукът Ваньо Танов.

С орден „За храброст" - първа степен посмъртно беше удостоен кинооператорът Григор Кумитски, за проявена храброст, героизъм и саможертва при спасяването на човешки живот. На 25 юли миналата година той загина трагично, след като спаси от удавяне 16-годишно момиче. Отличието получи съпругата Миглена Димова.

Росен Плевнелиев, президент на Р България
"Живеем във времена, в които имаме крещяща нужда да си припомняме истинските стойности в живота. Да виждаме и да показваме образци на човечност и гражданска смелост. За мен е огромна чест да наградя с висши държавни отличия, за съжаление посмъртно, двама уважавани мъже, двама големи българи. Доказали на целия български народ какво означава чест и себеотрицание".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един от терористите от Брюксел е работил в Европейския парламент
Един от терористите от Брюксел е работил в Европейския парламент
Национален протест на лекарите
Национален протест на лекарите