Учениците от VII клас решаваха задачите от вариант 1 на изпита по математика, който е и вход за гимназиите. Над 60 000 седмокласници се явиха на изпита днес. Тази година за първи път работите им ще се проверяват електронно, като всеки лист за отговори има уникален баркод за сканиране.

Втори и последен изпит за учениците от седми клас. Този път се мерят знанията им от прогимназията по математика. Докато решават задачите, оценяването на писмените им работи по български и литература вече започна.

Таня Михайлова - заместник-министър на образованието и науката: Има увеличаване на дните за проверка с един, това е благодарение на усиления труд, който положиха и комисията по засекретяване и разсекретяване и съответно сканирането на техническата комисия, сканирането на писмените работи.

Спокойни и със самочувствие учениците влязоха на изпит. Убедени са, че са добре подготвени. Повечето се подготвяли допълнително.

И след края на изпита учениците бяха доволни.

От 3 до 5 юли ще се подават заявленията за участие в класирането за гимназиите.

Проблем ли се оказа задачата с илюстрация в изпита след VII клас?

Проблем ли се оказа задачата с илюстрация в изпита след VII клас?

Над 61 хиляди ученици се явиха на изпита по български език и литература след VII клас. В 7 часа тази сутрин в Министерството на образованието беше изт...