НОВИНИ

Варна има три нови национални туристически обекта

Римските терми във Варна, Аладжа манастир и парк-музеят „Владислав Варненчик" вече са част от „ 100-те национални туристически обекта". Печатите, с които се удостоверява посещението на тези забележителности, бяха връчени на специална церемония.

bnt avatar logo
от БНТ
10:24, 11.05.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Трите варненски забележителности, добавени в списъка на 100 национални туристически обекта, заслужават признанието, единодушни са историците. Аладжа манастир е най-големият скален манастир по Българското Черноморие. Римските терми, освен че са третите по големина в Европа, са и едни от най-добре запазените архитектурни останки от античността. А парк-музеят "Владислав Варненчик" пази спомена за Битката на народите, ключова за историята на Стария континент.

Иван Портних, кмет на Варна: Варна има какво да покаже. Имаме с какво да се гордеем. Продължаваме и с усилията ни за социализиране на обектите на културно-историческото наследство.

Популяризирането на историческите, природни и културни забележителности е важна стъпка за превръщането на града ни в туристическа дестинация за четири сезона.

Соня Георгиева, директор на Дирекция "Туризъм" в Община Варна: Идеята с популяризирането на това движение е да се привлекат българи, млади хора, да се развият посещенията в културно-историческите обекти като това движение няма аналог в света.

Колекционирането на печати и марки от историческите забележителности у нас все още е страст за хиляди българи. Повече от 9000 души притежават златната значка на движението, свидетелство за това, че са посетили 100-те най-значими туристически обекта в страната ни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни прически и грим за абитуриенти от Варна
Безплатни прически и грим за абитуриенти от Варна
Нежелани реклами раздуват телефонните сметки
Нежелани реклами раздуват телефонните сметки