С около 300 души спасители недостигат за плажовете и басейните в страната. Това заявиха от Българския червен кръст във Варна. От организацията поискаха и по-строг контрол върху плажовете от държавата или общините, за да се предотвратят инцидентите с...

С около 300 души спасители недостигат за плажовете и басейните в страната. Това заявиха от Българския червен кръст във Варна. От организацията поискаха и по-строг контрол върху плажовете от държавата или общините, за да се предотвратят инцидентите с туристи.

От Българския червен кръст са категорични, че е важно да се осигури безопасността на туристите по плажовете през лятото.

Илко Раев, председател на Областния съвет на БЧК - Варна: "Примерно на Фичоза, на Паша дере, вървете в събота и неделя там са хиляди хора. Няма нито един спасител. Цяло щастие е, че просто няма удавени."

Неохраняемите плажове във Варненска област са над 20. Поставянето на предупредителна табела не е решение на проблема смятат почиващите. Те споделят недоволството си от стопанисването на плажовете.

И това лято недостигът на спасители във Варненска област е сериозен проблем. Около 100 души трябват, за да се попълнят всички постове на плажовете и басейните. Повечето от спасителите са над 60 години. По-младите предпочитат да работят в чужбина, заради по-доброто заплащане.