НОВИНИ

Варна се готви да посрещне френския президент Еманюел Макрон и съпругата му

Варна се готви за предстоящото посещение на френския президент Еманюел Макрон и неговата съпруга. Първата двойка на Франция ще бъде настанена в правителствената резиденция "Евксиноград".

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
18:35, 23.08.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Българското, френското и знамето на европейския съюз са поставени по главните булеварди във Варна, откъдето ще преминат френският президент Еманюел Макрон и неговата съпруга по време на посещението им у нас. Заради визитата им в морската столица бяха почистени зелените площи в централните части на града, беше подновена пътната маркировка по Е 87 в отсечката между Варна и близките курорти.

- Знам, че има голяма подготовка на магистралата към "Златни пясъци".

- Ние винаги правим нещата в момента, преди някой да дойде, а би трябвало постоянно да е така.

- Нормална политика, при положение че идва толкова височайш гост. Естествено че трябва да има някакъв символ на уважение към Макрон и въобще към човек на такава висота.

Френският президент Еманюел Макрон и неговата съпруга ще бъдат настанени в правителствената резиденция "Евксиноград". Тук ще се проведат и срещите на френския държавен глава с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Част от темите, които висшите държавници ще обсъждат край Варна, са свързани с отношенията между България и Франция в икономически и културен план. Във фокуса на разговорите ще бъде българското председателство на Съвета на Европейския Съюз, както и плановете за присъединяването на страната ни към Шенгенската зона.

Макрон многократно се е обявявал за засилване на охраната по границите на Шенген, както и за разработване на европейско военно оборудване, което страните членки да споделят. Част от програмата на президента Макрон и премиера Борисов включва посещение на симулатора на корабен мостик във Военноморското училище във Варна. През целия ден мерките за сигурност във Варна ще са засилени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтират подлеза до железопътната гара в Русе
Ремонтират подлеза до железопътната гара в Русе
Опасно дърво в центъра на София
Опасно дърво в центъра на София