НОВИНИ

​Варна се включва в "Eвропейската седмица на програмирането"

Варна се включва в "Eвропейската седмица на програмирането". Два дни представители на IT сектора ще обучават напълно безплатно желаещите да се запознаят с програмирането. Как ще премине обучението вижте във видеото от репортера ни във Варна - Силвия Благоева.

bnt avatar logo
от БНТ
09:10, 06.10.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Повече от 200 души са подали заявка да присъстват на лекциите на експерти, които работят реално в IT сектора.

Майкъл Милков - организатор на обучението: Ще започнем да говорим за така нашумелия блокчейн, как се пише на блокчейн, след това ще си говорим за машин лърнинг и изкуствен интелект, като ще обясним за невронните мрежи и как работи мозъкът на човек и как можем да го обърнем в код.

Освен теоретична част, по време на обучението ще бъдат показани реализирани чрез програмирането технологични идеи. Една от тях е "пеещо" пиано, което се задвижва чрез сензорна система. Друг не по-малко интересен като визия проект е светеща дизайнерска рокля, създадена от студенти на Варненския свободен университет.

Веселина Спасова - асистент по информатика във Варненски свободен университет: В подплатата са монтирани множество ледсветлини и контролери, които ги управляват. В зависимост от посоката на насочване на роклята тя свети по различен начин.

IT специалистите се надяват с личния си пример да привлекат младите хора в сферата на технологиите, инженерните науки и математиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Базар за ръчно изработени авторски бижута в София
Базар за ръчно изработени авторски бижута в София
Български ученик получи хонорар от YouTube
Български ученик получи хонорар от YouTube