НОВИНИ

Варна спечели финала на "Надиграй ме в училище"

Ученици от Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства във Варна са големият победител в седмия сезон на „Надиграй ме в училище". Първото място на морския отбор осигури на учениците участие във фестивала Световна сцена Еврогрейд в Приморско и едноседмична почивка в крайморския град. Най-гледаното танцово реалити в ефира на БНТ 2 за пореден път доказа, че интересът към народните танци е огромен - както сред учениците, така и сред зрителите. Близо 20 хиляди души са гласували през седмия сезон на "Надиграй ме в училище", което е рекорд за формата досега.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
18:17, 20.06.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Победителите, с ръководители Паулина Божилова и Павел Иванов, демонстрираха отлични умения и синхрон още в първия кръг на надпреварата. От началото до края на предаването отборът на Варна имаше най-висока подкрепа на зрителите и спечели битката срещу останалите петима финалисти.

Ивайло Иванов -преподавател и застъпник на НГХНИ- Варна:
Това са едни прекрасни и лъчезарни деца, с прекрасна подкрепа от цялото ръководство и директора Валентина Крачунова, която ги обича и ги прегръща силно. Те показаха стил, характер, емоция, хъс и са едни прекрасни деца, които заслужават да подкрепят това прекрасно състезание.

Призът на учениците от Варна връчи директорът на фестивала Световна сцена Еврогрейд - Димитър Тодоров, който беше член на журито специално за финала. Учениците от Пордим, които са втори, си тръгнаха с аудио система.

Ваня Кастрева - началник на регионалния инспекторат на МОН в София:
Тези, които работят за децата на България изпълняват основната си мисия - да се грижат за бъдещето. Тези, които работят с децата на България са съвременните будители на нашия древен народ.

Третото място заеха домакините от София. След тях се наредиха отборите на Добрич, Видин и Враца. Посланието на екипа на седмия сезон на "Надиграй ме" - че фолклорът има място в учебните програми - достигна до хиляди зрители.

Близо 20 000 души са гласували за хореографските паралелки през изминалите осем седмици. Освен със запомнящите се изпълнения на учениците и знанията им за народните носии от различните етнографски области, седмият сезон ще бъде запомнен и с рекорден брой изпратени смс-и на зрителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За по-строги правила при използване на медицински импланти
За по-строги правила при използване на медицински импланти
Студентски град с платено паркиране?
Студентски град с платено паркиране?