Варна става рок столица през август. Nightwish и Глен Хюз с БТР са звездите, които ще участват във фестивала "Варна Мега Рок". Грандиозното събитие ще събере почитателите на рок музиката на 18-и и 19-и август на Морска гара.

Варна

Глен Хюз ще пристигне седмица по-рано във Варна и се очаква да бъде специален гост на 15-ти август за Деня на града. Българските участници са Кросфайър, Кикимора, Бендида и Конкурент. Водят се преговори и с още групи от световен мащаб - американска и финландска.

Цонко Цонев – организатор на "Варна Мега Рок": "Това е нещо, което си заслужава да се случи. Варна, всичко на всичко, нямаше голям фестивал от световно ниво. Много трудно беше, защото такава група да дойде за първи фестивал и то в източна Европа, разбирате че е прецедент това, което се случва. Аз поне не си спомням такъв случай."

Очаква се фенове от цял свят да пристигнат във Варна.

Иван Портних – кмет на Варна: "Подобни събития спомагат естествено на първо място за утвърждаването имиджа на града ни, но съм убеден в това, че е и в подкрепа на бизнеса във Варна."

Продажбата на билети започва от утре в полунощ. Първите две седмици те ще се предлагат на преференциални цени - с 50% отстъпка. За деца до 12 години входът е безплатен.