НОВИНИ

Варненец плува благотворително в Черно море

Варненецът Емил Атанасов преплува благотворително над 2 км в Черно море. Целта на инициативата е да се съберат хранителни продукти за деца и младежи от Центрове за настаняване от семеен тип.

bnt avatar logo
от БНТ
21:23, 16.02.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Ниската температура на морската вода, която беше 5 градуса, не успя да откаже Емил Атанасов от намерението му да плува благотворително за децата, лишени от родителска грижа. Разстоянието от 2.2 км. той преплува за по-малко от час.

Емил Атанасов: Благотворителната кауза си струва всеки един път. Надявам се всички хора да са щастливи от това, което правя, защото в крайна сметка го правя с цел да дам пример, стимул на всеки един човек да надскочи по някакъв начин себе си.

Много варненци дойдоха да подкрепят инициативата на Атанасов. Не бяха малко и хората, които дариха хранителни продукти.

Събраните продукти ще бъдат предоставени на Центровете за настаняване от семеен тип във Варна, в които има възможност да се готви за децата.

Мария Георгиева, организатор на благотворителната инициатива: Тези деца постоянно имат нужди и не е необходимо да чакаме празник, за да се сетим за тях и да правим подобни инициативи, така че всяка една подобна инициатива за тях е една огромна радост.

Даренията в центровете ще бъдат направени през идната седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синоними взе Златна мечка от Берлинале
"Синоними" взе "Златна мечка" от Берлинале
Музеят в село Дорково впечатлява с интересни експонати от Плиоцена
Музеят в село Дорково впечатлява с интересни експонати от Плиоцена