Пилотът Тихомир Стратиев и навигаторът му Добрин Борисов са новите рали шампиони на България. Така за първи път от 1980 година, призът отиде във Варна. Повече от десетилетие и шампионатът не беше печелен и от автомобил с един двигателен мост.

Варна

В рали “Стари Столици”, последен етап от надпреварата на националния шампионат, имаше всичко - студ, порой, мъгла, тежки изпитания, но ние доказахме, че сме наистина добър екип, разказва Тихомир Стратиев.

Тихомир Стариев - автомобилен състезател: Факт е че вече, да неофициално потвърдено федерацията,но по точки към момента ние сме шампиони на България вече.

Още преди рали “Стари Столици” Тихомир Стратиев и Добрин Борисов бяха осигурили титлата си, тъй като бяха лидери в класирането с над 20 точки преднина. Основният им конкурент Григор Григоров отпадна още в първия ден, въпреки че излиза да се състезава, след като сменя счупеното стъкло на колата си с това от тренировъчният автомобил на преките си конкуренти Тихомир и Добрин.

Тихомир Стариев - автомобилен състезател: Аз му казах, че за мен в българския автомобилен спорт отношенията трябва да бъдат такива и всъщност борбата да бъде на самото трасе, в отсечката, а не извън него.

Другият, който можеше да обърка сметките за победа на варненския екипаж – Пламен Стайков, не участва. Днес Тихомир Стратиев каза, че обмисля възможността идния състезателен сезон да изкара автомобила си зад граница.