За десета поредна година Ротари клуб “Варна - Евксиноград” награди средношколци, постигнали значими успехи в различни национални и международни състезания. Номинациите са направени от педагогическите съвети на училищата в града. Отличените имат постижения в овладяването на научни знания и практики, които са доказали на различни състезания, конкурси и олимпиади през миналата учебна година.

Варна

През тази година наградите са 15, в 4 категории, като четирима средношколци са носители на големите призове. Те получават диплом, медальон, парична награда и значка. В категорията природо-математически науки носител на голямата награда е Асел Исмолдаева от Математическата гимназия.

Асел Исмолдаева, Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“:
"В бъдеще искам да стана учен и да продължа да правя научни разработки и да обучавам студенти, за да може и те да станат учени."

В категорията техника отличени са Александър Кръстев и Василен Цветков от Математическата гимназия.

Василен Цветков, Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“:
"Такъв тип награди и поощрения са малко в днешно време и наистина оценявам тази чест."

Голямата награда в сферата на изкуството заслужи Сияна Атанасова, която изучава народно пеене в Национално училище по изкуствата „Добри Христов“.

Сияна Атанасова, Национално училище по изкуствата „Добри Христов“:
"Много се радвам за тази награда и се гордея, че популяризирам българския фолклор."

През последните 10 години Ротари клуб „Варна - Евксиноград“ е реализирал 47 проекта в полза на обществото, като най-значимият от тях е награждаването на изявените средношколци.