НОВИНИ

Варненци протестираха срещу проект за строеж до отводнителен канал

Живеещи във варненския квартал „Левски“ за пореден път протестираха срещу планираното строителство на сграда до канала за дъждовна вода, който минава през района. Притесненията им са предизвикани от факта, че районът е нестабилен и може да се свлече, а при проливен дъжд е възможно да стане наводнение. Парцелът, върху който ще се строи, е реституиран.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
19:11, 19.09.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Според протестиращите, чрез реализирането на проекта ще бъде унищожени част от дерето и намиращите се наблизо детска площадка, зелени площи и алея, свързваща базар “Левски” с Техническия университет.

Собственикът на терена казва, че разполага с всички необходими документи и че строежът няма да засегне нито отводнителния канал, нито пешеходната алея. Според хората в района, той е обезщетен преди години и правото му на собственост не би трябвало да се възстановява. Протести срещу застрояването на парцела имаше и преди три години, тогава от Община Варна заявиха, че ще потърсят и ще намерят решение на проблема, но до този момент останаха само с обещанията. Как ще приключи този казус, продължаваме да следим и в следващите дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Колев не е съгласен следващият ВСС да избере негов наследник
Георги Колев не е съгласен следващият ВСС да избере негов наследник
Фестивалът за кино и литература СинеЛибри ще се проведе в 12 града в страната
Фестивалът за кино и литература "СинеЛибри" ще се проведе в 12 града в страната