НОВИНИ

Варненци ще плащат най-скъпата вода в страната

Варна може да стане градът с най-скъпата вода у нас. Планът на ВиК-дружеството предвижда цената на кубик за битови потребители през тази година да се увеличи с 39 стотинки и да стане 2 лева и 93 стотинки. Днес Общинският съвет гласува техният представител в Общото събрание на съдружниците да одобри отчета на водното дружество за миналата година. Цената на водата не е част от дневния ред на събранието. Припомняме, че последната дума за нея ще имат от Комисията за енергийно и водно регулиране, която ще заседава по казуса в края на април.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински, Емил Жупов
18:00, 12.04.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Разочарован от драстичния скок на цената на водата е общинският съветник Григор Григоров. На извънредната сесия на местния парламент той показа справка, че варненци ще плащат най-скъпо за кубик вода в страната.

Григор Григоров, общински съветник:
"От тук нататък аз се учудвам на колегите и от мнозинството, и от администрацията защо Община Варна, като съдружник не прояви по-голяма активност при анализа на тези цени."

Общинският съветник призова представителя на общината във ВиК – Варна Кирил Георгиев да изиска документи и разчети на предстоящото Общо събрание на 20 април, тъй като в момента общите загуби на вода в мрежата на Варна са големи – над 60 процента.

Григор Григоров, общински съветник:
"Сега го плащаме всички ние. Преди сме плащали по-малко, имали сме задължения. Сега има 17 млн. несъбрани - това добре работещо дружество ли е?"

От ВиК - Варна предвиждат да вложат близо 30 милиона лева през следващите години за подобряване на услугите си и затова поискаха увеличение на цената на водата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Метрополитен получи европейска награда за качество и фирмено управление
"Метрополитен" получи европейска награда за качество и фирмено управление
Русия и САЩ преговарят за кризата в Сирия
Русия и САЩ преговарят за кризата в Сирия