НОВИНИ

Цветан Василев отново е поискал убежище в Сърбия, твърди белградски вестник

Банкерът Цветан Василев е поискал убежище в Сърбия, за да отложи екстрадицията си, пише сръбският вестник "Вечерни новости". От изданието посочват, че информацията е неофициална. Коментира се, че по този начин Василев е "купил" най-малко пет месеца свобода, независимо от искането за екстрадиция.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:37, 06.04.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Според сръбските закони, при това положение съдът в Белград трябва временно да спре разглеждането на искането и не може да постанови окончателно решение за връщането на банкера в България, преди да приключи процедурата по искането на убежище, пише още "Вечерни новости".

Днес Цветан Василев трябва да се яви отново пред Висшия съд в Белград, след като точно преди три седмици поиска да представи нови доказателства по делото за екстрадицията му в България. Според неофициална информация днес Цветан Василев ще представи пред съдията именно документи, с които доказва, че е започнала процедура по негово искане за убежище.

Местни юристи коментират, че в Сърбия може да се иска хуманитарна закрила, убежище за бягащи от война и политическо убежище. Твърди се, че преди повече от година Василев вече е искал един път политическо убежище, но официален Белград му е отказал с мотива, че не може да бъде предоставено такова на гражданин на страна-членка на ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Холандия гласуват на референдум за споразумението ЕС - Украйна
В Холандия гласуват на референдум за споразумението ЕС - Украйна
Повече пари от данъци в Общината в Дупница
Повече пари от данъци в Общината в Дупница