НОВИНИ

Папата награди холивудски звезди за благотворителност

Холивудските звезди Ричард Гиър, Джордж Клуни и Салма Хайек бяха наградени във Ватикана за спонсорирането на благотворителна организация за образование на младежи. Сред присъстващите на церемонията бе и папа Франциск.

Георги Петров
от Георги Петров
07:12, 30.05.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Клуни, Гиър и Хайек получиха медалите "Маслинова клонка на мира" на събитие, организирано от фондацията "Сколас Окурентес", създадена по инициатива на папа Франциск. Клуни бе придружен от съпругата си Амал Рамзи Клуни, която е известен адвокат и правозащитник.

Преди награждаването Франциск отговори на редица въпроси от млади хора. Един от тях го попита дали има намерение да се откаже от своята ръководна позиция предвид многото отговорности, които тя носи. Отговорът на главата на Римокатолическата църква бе еднозначно отрицателен.

;
Папа Франциск: Никога не ми е минавало през ума да се отказвам заради отговорностите. Признавам, че не ми минаваше през ума и да ме изберат. Това беше изненада за мен. Но тогава Господ ме благослови с вътрешен мир, който имам и до днес. Това ме поддържа активен.
;

На церемонията папата благослови и маслиново дръвче, което бившият футболист Хуан Себастиан Верон и делегация ще отнесат в Аржентина по повод благотворителен мач в полза на световния мир.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забрана за движение на каруци в Сливен
Забрана за движение на каруци в Сливен
Две жертви и шестима ранени при стрелба в Хюстън
Две жертви и шестима ранени при стрелба в Хюстън