НОВИНИ

Важно за потребителите: ​Договорите невалидни, без подпис на хартия!

Договор за използване на телекомуникационни услуги не може да бъде сключен по телефон. Когато потребителите са атакувани по телефона с предложения за интернет, телефонни или телевизионни услуги, те не могат да бъдат обвързани с договор и да се превърнат в длъжници на месечна такса преди физически да подпишат документа. Това коментира председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в сутрешния блок на БНТ.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
09:46, 18.02.2019
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

Договор не може да бъде сключен, ако общуването е вървяло по телефон, без да са положени подписи върху хартиен носител. Ако се обадят и дори се съгласите да сключите определен договор с дадени условия, докато не се случи подписването, няма как да бъдете обвързани, увери председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Той допълни, че повод за напомнянето е излязлото решение на ВАС за пореден казус с нелоялна практика на мобилен оператор. В този случай компанията търсила дължима сума при договорени по телефона условия по договор, който не съществува.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Пенелопе Крус: Когато станеш майка, всичко се променя
​Пенелопе Крус: Когато станеш майка, всичко се променя
Принц Хари и Меган Маркъл искат детето им да учи в американско училище
Принц Хари и Меган Маркъл искат детето им да учи в американско училище