За 6 години Фондация "Нашите недоносени деца" е дарила апаратура за над 200 000 лв на болници в цялата страна. Това стана ясно по време на благотворителната "Вечер на чудесата", организирана от фондацията. Те припомнят, че броят на недоносените бебета в България всяка година е над 6000, а 30% от тях получават тежки увреждания.

Слънца. Така Мая Рашева нарича двете момиченца, които са се родили по около един килограм.

Мая Рашева - майка на недоносени близнаци: Просто си казах нещо толкова малко няма шанс да оцелее.

Но оцеляват. За да имат повече деца същата съдба, кампанията "Големите чудеса за малките герои" призовава всеки да помогне.

Нина Николова - председател на Фондация "Нашите недоносени деца": Едно от 10 деца се раждат недоносени. Все по-малки бебета се раждат, което носи все по-големи рискове в развитието на детето.
Мая Рашева - майка на недоносени близнаци: Ако не получат качествена помощ от специалисти, ако не бъдат лекувани с модерни медицински апаратури и ако не получат и любовта, която им е нужна няма как да развият капацитета си. Просто да им помогнем да станат едни щастливи деца, а те имат много силен дух и много се борят.

За всички, допринесли за успеха на кампанията фондацията раздаде специални награди и грамоти. Такава получи и БНТ. Известни личности пък отправиха послания с песен.

​В УМБАЛ "Пловдив" прилагат "кенгуру грижата" в помощ на недоносените

​В УМБАЛ "Пловдив" прилагат "кенгуру грижата" в помощ на недоносените

Днес е Световният ден на така наречената "кенгуру грижа" в помощ на недоносените бебета. Отделението по неонатология в университетската болница "Пловд...