Общината в Кресна зарадва с великденски подаръци всички възрастни и социално слаби жители. Хората получиха пакети с козунаци, баница и лакомства. Инициативата е на кмета Николай Георгиев и обхвана над 1100 семейства.

Кресна

Инициативата „Да докоснем сърцата на възрастните хора“ се провежда за трета поредна година в дните около Коледа и Великден. Хранителни пакети обаче получаваха само пенсионерите над 80 години. Сега за първи път Общината раздаде подаръци почти във всяка къща в Кресна.

Николай Георгиев, кмет на Кресна: "Скромен подарък, но мислим, че по този начин ще направим възрастните хора специални. Знаете, че много от младите са в чужбина и кой друг ако не общината може да даде на нашите родители надежда за живот, както се казва, на тези стари години. Пожелавам им весело посрещане на великденските празници!"

Раздаването на стотиците хранителни пакети започна от рано сутринта. Росица Маркова бе сред първите, които получиха своя.

Росица Маркова: "За пръв път получавам и съм трогната. Трогната съм!"

Фьодор Иванов също се развълнува, когато получи великденски пакет.

Фьодор Иванов: "Доволен съм от жеста, жеста е важен. Ето това, а това е било достатъчно – жестът."
Петър Тасев: "Доволен съм много, че се обръща внимание на такива като нас."

Хранителните пакети са осигурени от общината с помощта на спонсори, а общинското ръководство се надява, че ще даде пример за провеждането на подобни инициативи и в останалите градове и села у нас.