Великобритания и Швейцария подписаха споразумение, с което запазват икономическите и търговските отношения помежду си след Брекзит. Документът ще влезе в сила когато престанат да действат спогодбите между Швейцария и Евросъюза след развода между Лондон и Брюксел.

През последните месеци Велкикобритания и Швейцария сключиха двустранни споразумения за сухопътния и въздушния транспорт, застраховането и свободното движение на хора. А днес в Берн потвърдиха търговско-икономическите си отношения, независимо кога Великобритания напуснe Европейския съюз.

Документът беше подписан от британския министър на търговията Лиъм Фокс и швейцарския министър по икономическите въпроси Ги Пармелен.

Лиъм Фокс, министър на търговията на Великобритания: Това е невероятно важен ден за нас и изключително важно споразумение. Защото швейцарското правителство ни гарантира, че ще работи за продължаване на приемствеността в търговските отношениия.

Споразумението не само ще помогне да се запазят работни места в цяла Великобритания, но и ще бъде солидна основа за изграждането на още по-силни търговски отношения с Швейцария, когато напуснем ЕС, се казва в изявлението на Лондон.

Тереза Мей ще поиска повече време за сделката за Брекзит

Тереза Мей ще поиска повече време за сделката за Брекзит

Очаква се в сряда премиерът Тереза Мей да осведоми парламента за своя напредък по преговорите за Брекзит. В четвъртък, деня на Свети Валентин, ще има...