НОВИНИ

Вельо Горанов ще отбележи 70-годишния си юбилей в "Сълза и смях"

Един от най-добрите мимове в света - Вельо Горанов ще отбележи 70-годишния си юбилей на сцената на "Сълза и смях". На 22 януари той ще отпразнува рождения си ден пред публиката в спектакъла "Последният запис на Крап". Актьорът ще остане в историята на българското кино и театър с участието си във филми като „И дойде денят", „Авантаж" и „24 часа дъжд", както и със спектакли като "Един мим разказва", "Великият инквизитор". Каква обаче е неговата лична равносметка, вижте в репортажа на Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
20:40, 18.01.2016
Чете се за: 01:03 мин.
Още

Рожден ден, но не с бурни тържества, а с примка на врата и в битка за човешкото щастие. Актьорът Вельо Горанов, признат за един от най-добрите мимове в света, ще отбележи своя юбилей, както го прави и неговият персонаж в спектакъла "Последният запис на Крап".

Вельо Горанов, актьор: "Бога ми! Как да не се чувствам щастлив? Аз съм на 70 години и на всичкото отгоре, правя 45 години на сцената. Сцената, тя ме върна отново към живота. Аз просто не мога без нея вече."
Борис Радев, режисьор: "Битката за човешката душа е ежедневна., както казва Достоевски, не е важно да живееш живота, а как го живееш."

Празникът е и повод за равносметка. А животът на Вельо Горанов винаги е бил изпълнен с повратности. Бил е и горе, и долу. Но е убеден, че при него нищо не е половинчато.

Вельо Горанов, актьор: "Когато излезете на сцената, играйте като за последно. Когато любите, любете като за последно. Когато мразите, мразете като за последно, а не половинчато. Защото след това, в края на живота си, когато теглите чертата, изведнъж ще се окаже, че наполовина сте работили, наполовина сте любили, наполовина сте мразили. Накрая излиза, че наполовина сте живели."

Според актьора, пантомимата му е дала много. Не по-малко му е взела заради самодисциплината и концентрацията, които изисква.

Вельо Горанов, актьор: "Най-хубавото, което ми е дала, е силата да се изправяш срещу себе си.Защо го казвам това? Когато човек започне да тренира и няма до себе си друг човек - една самота. Но има един, който е срещу тебе. Този, който е в огледалото и ти трябва непрекъснато да побеждаваш."

А Вельо Горанов винаги е побеждавал човека в огледалото. Въпреки това казва, че силата не се измерва със спечелените битки, а с инкасираните загуби, след които си успял да се изправиш. Смята, че най-голямото щастие на 70, е да продължиш да играеш, както ще направи той на сцената "Сълза и смях" на 22 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметрови шофьори блокираха движението в Будапеща
Таксиметрови шофьори блокираха движението в Будапеща
София. Сняг от сутрин до вечер
София. Сняг от сутрин до вечер