НОВИНИ

Велоалеи в парковете след инцидента с малко дете в Столицата

Започва обновяването на Западния парк в столицата. Общата стойност на проекта е близа 11 млн. лева, от тях осем милиона и половина са безвъзмездна подкрепа от Оперативна програма "Региони в растеж". В Министреството на регионалното развитие беше подписан договорът за финансиране на проекта.Столичната община подготвя и нови правила за колоездачите в парковете.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:44, 14.05.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Западният парк, разположен на площ от 530 дка, ще бъде сериозно обновен. Смяна на настилката на алеите, изграждане на детски площадки, възстановяване на водните площи. Ще има видеонаблюдение. Предвидено е да се отвори и вход към район „Люлин“.

Велоалеи ще бъдат свързани с веломаршрута в столицата. По повод инцидента с колоездача, който блъсна малко дете в Южния парк, кметът Йорданка Фандъкова е възложила на хора от екипа си да подготвят предложения за създаване на отделни алеи за велосипедисти във всички паркове, както и да има алеи само за деца.

;

Фандъкова също е възмутена от колоездачите, които създават рискови ситуации.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Аз съм го виждала със собствените си очи и затова съм помолила колегите да работят много бързо, да поставят знаци, да предложим на Общинския съвет решение с намаляване на скоростта.
;;

Министър Нанков отбеляза, че това е третият договор между регионалното министерство и Столичната община по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството§ Имаме договорени над 73% от общия ресурс, малко над 3 млрд. лева по програмата. Така че с глобалните цели на програмата вървим в изключително добри и бързи темпове.

Строителните дейности в Западния парк ще започнат следващата седмица, срокът за изпълнение е 10 месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа реч на действащ шеф на МИ5 извън Великобритания
Първа реч на действащ шеф на МИ5 извън Великобритания
Финансовата рамка на ЕС ще бъде приета трудно, заяви вицепремиерът Захариева
Финансовата рамка на ЕС ще бъде приета трудно, заяви вицепремиерът Захариева