Пет български града ще се включат в отбелязването на Световния ден на хемофилията с велопоход "Заедно". Инициативата се провежда за четвърти път и тази година е под мотото "Движението е промяна". С това социално-спортно събитие от Българската асоциация по хемофилия искат да мотивират здравните институции да бъдат партньори в създаването на по-благоприятна среда с достъп до необходимите лекарства и съвременни методи за лечение на пациентите с хемофилия.

Вижте повече подробности от прякото включване на Нивелина Няголова от Варна.

Варна

София, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Варна са градовете, които ще се включат в този мащабен велопоход в подкрепа на болните от хемофлия. Това е генетично заболяване свързано със затруднено кръвосъсирване и лечение за него няма.

Пациентите разчитат само на животоподдържаща терапия, а едно невинно одраскване или нараняване по тялото може да се превърне в сериозен проблем за хемофилиците.

Велопоходът започва точно в 11 ч едновременно и в петте града. Началото във Варна е входа на Летния театър. Поканени са всички, които искат да подкрепят болните от хемофилия.

Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия в четири града днес - София, Пловдив, Варна и Бургас. Велопоходът и информационната кампанията под...