НОВИНИ

Велосипедист наряза една от гумите на линейка в София

Разгневен колоездач сряза една от гумите на линейка, защото спряла на алеята за велосипедисти. Линейката е била на адрес на столичния булевард "Дондуков", за да помогне на 19-годишно момче с диабет в тежко състояние. Наш зрител ни изпрати кадри от инцидента.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:51, 09.06.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Линейката е спряла, за да помогне на момче, което е имало нужда от спешна помощ.

Д-р Христалина Иванова: С много тежък диабет от ранна детска възраст с усложнение и от няколко часа с гръдна болка. Случаят действително беше тежък.

Докато д-р Иванова изчаква да ѝ отворят входната врата, за да прегледа болния пациент, по велоалеята се появява колоездачът. Колата му пречи да премине и той се нахвърля грубо срещу екипа на Спешна помощ. Независимо, че по закон, както пожарната и полицията, имат право да спират навсякъде заради специалния си статут.

Д-р Христалина Иванова: Прояви агресия и извади нож с острие около 30 см - огромен нож и продупчи предната дясна гума. Тъй като се събраха много хора, вероятно се притесни, качи се на велосипеда и замина необезпокояван от никого.

Д-р Иванова е прегледала болното момче. Предписала е необходимата терапия и е преценила, че той може да си остане вкъщи. Но ако имаше нужда от спешно транспортиране до болница, този процес щеше да се забави.

Линейките, които обслужват спешните случаи на София днес са 18. С този инцидент една кола излезе от строя за известно време.

Линейката е спряла работа за около 2 часа, докато бъде сменена спуканата гума. През това време е имало няколко обаждания, които те не са могли да поемат.

Кой е колоездачът, засега не се знае. Полицията го издирва. Шофьорът на линейката е дал показания в МВР. Ще бъдат прегледани и записите от видео камери.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания празнува рождения ден на кралицата
Великобритания празнува рождения ден на кралицата
​Министерството на земеделието и храните подготвя промени в Закона за земята
​Министерството на земеделието и храните подготвя промени в Закона за земята