Напрежението във Венецуела не стихва. Президентът Николас Мадуро обяви тази вечер, че къса дипломатическите отношения с Колумбия, а от Каракас ще бъдат изгонени колумбийски дипломати. Часове по-рано, на Венецуелско-Колумбийската граница избухнаха сблъсъци, заради опити във Венецуела да влезе хуманитарна помощ, при които са загинали двама души.

© БГНЕС

Гневни венецуелци изгориха военни униформи в центъра на град Сан Антонио, до границата с Колумбия. Те настояват да получат хуманитарна помощ заради липсата на храни и основни продукти в магазините и недостига на лекарства в болниците. Армията остава вярна на президента Мадуро. Днес военни използваха сълзотворен газ, за да разпръснат демонстранти и блокираха достъпа на камиони с американски помощи при опитите им да влязат от Колумбия.

Сблъсъци между граждани и армия избухнаха на Венецуелско-Колумбийската граница

Сблъсъци между граждани и армия избухнаха на Венецуелско-Колумбийската граница

На границата между Венецуела и Колумбия избухнаха сблъсъци между военни и цивилни. Войници от Националната гвадрия на Венецуела са напуснали постовете...

Самообявилияат се за временен президент Гуайдо, който полага всички усилия да намери начин да вкара помощите в страната, отправи призив към военните да преминат на негова страна и поздрави четиримата военни, за които беше съобщено, че са дезертирали тази сутрин.

Хуан Гуайдо, самообявил се за временен президент на Венецуела: Призивът към въоръжените сили е много ясен - добре дошли на правилната страна историята, добре дошли на тези, които подкрепиха конституцията.

В същото време в столицата Каракас, многохилядно множество се събра на митинг в подкрепа на президента Николас Мадуро. Пред своите поддръжници Мадуро обяви, че къса дипломатческите отношения с Колумбия, защото търпението му е изчерпано и не може повече да се примирява с това колумбийската територия да бъде използвана за атаки срещу Венецуела.

© БГНЕС