Правителството на Венецуела съобщи, че е потушило метеж в подразделение на националната гвардия в беден квартал на Каракас на няколко километра от президентския дворец. Бунтът предизвика протести в същия квартал и силите на реда използваха сълзотворен газ, за да ги разпръснат.

© БТА

Въоръжените сили публикуваха съобщение, че са заловили всички замесени в "изменническия" акт, мотивиран от "крайната десница".

25 души са арестувани в района на бунта, а други двама - на друго място, заяви по-късно пред журналисти председателят на проправителственото Учредително събрание на Венецуела Диосдадо Кабейо.

В армейското комюнике се казва, че през нощта малка група гвардейци са пленили дежурния командир в полицейско управление в западната част на Каракас и са се придвижили през столицата с два военни камиона към бедния квартал Петаре, където са откраднали оръжия от друг преден пост.

Метежниците срещнали съпротива и били заловени часове по-късно в преден пост на Националната гвардия на 3 км от двореца "Мирафлорес".

Часове по-рано национални гвардейци публикуваха видеа в социалните мрежи, в които казват, че не признават правителството на президента Николас Мадуро.

В едно от видеата мъж, представящ се за сержант Фигероа, се обръща към "народа на Венецуела" и призовава сънародниците си да излязат на улиците и да покажат подкрепа за техния бунт.

САЩ не признават легитимността на преизбрания венецуелски президент Мадуро

САЩ не признават легитимността на преизбрания венецуелски президент Мадуро

САЩ няма да признаят легитимността на преизбрания венецуелски президент Николас Мадуро, заяви днес съветникът на президента на САЩ Доналд Тръмп за нац...