Венецуелските власти са разпоредили разполагането на войски близо до границата с Колумбия. Това съобщи в събота стратегическото оперативно командване на Въоръжените сили на Венецуела в социалната мрежа „Туитър“, цитирани от ТАСС.

© БГНЕС

"Следвайки заповедите на нашия главнокомандващ Николас Мадуро, ръководителят на стратегическото оперативно командване на Въоръжените сили Ремихио Себалос разпореди разполагането на войски на колумбийско-венецуелската граница, за да се гарантира мир и сигурност на гражданите след затварянето на границата", се казва в съобщението.

По-рано вицепрезидентът на Венецуела Делси Родригес обяви решението на властите временно да затворят три моста на границата с Колумбия.

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо многократно е заявявал, че чуждестранната хуманитарна помощ ще пристигне във Венецуела на 23 февруари. Според него официалните власти ще се опитат да предотвратят доставката му, но с помощта на доброволци опозицията все пак ще може да разпределя храна и лекарства сред населението.

Кризата във Венецуела: Жертви и ранени по границата с Бразилия

Кризата във Венецуела: Жертви и ранени по границата с Бразилия

Най-малко двама души бяха убити, а десетки ранени след сблъсъци между военни и граждани по границата с Бразилия. От вчера тя е затворена. Самопровъзгл...