НОВИНИ

Венецуела разположи войски по границата си с Колумбия

Венецуелските власти са разпоредили разполагането на войски близо до границата с Колумбия. Това съобщи в събота стратегическото оперативно командване на Въоръжените сили на Венецуела в социалната мрежа „Туитър“, цитирани от ТАСС.

bnt avatar logo
от „Фокус“
16:32, 23.02.2019
Чете се за: 00:22 мин.
По света
венецуела разположи войски границата колумбия

"Следвайки заповедите на нашия главнокомандващ Николас Мадуро, ръководителят на стратегическото оперативно командване на Въоръжените сили Ремихио Себалос разпореди разполагането на войски на колумбийско-венецуелската граница, за да се гарантира мир и сигурност на гражданите след затварянето на границата", се казва в съобщението.

По-рано вицепрезидентът на Венецуела Делси Родригес обяви решението на властите временно да затворят три моста на границата с Колумбия.

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо многократно е заявявал, че чуждестранната хуманитарна помощ ще пристигне във Венецуела на 23 февруари. Според него официалните власти ще се опитат да предотвратят доставката му, но с помощта на доброволци опозицията все пак ще може да разпределя храна и лекарства сред населението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус се запали на АМ „Хемус“, няма пострадали хора
Автобус се запали на АМ „Хемус“, няма пострадали хора
Черно море продължи черната серия на Лудогорец
Черно море продължи черната серия на Лудогорец