НОВИНИ

Венецуела замразява активите на хора, разследвани във връзка с "Панамагейт"

Главният прокурор на Венецуела разпореди на банките да замразят сметките на хората, които правителството разследва във връзка със скандала "Панамагейт", съобщи Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
11:32, 12.04.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
венецуела замразява активите хора разследвани връзка панамагейт

Държавният обвинител Луиса Ортега посочи пред телевизия Глобовисион снощи, че прокуратурата обмисля заповеди за арест на хората, които се споменават в изтеклите документи от панамската адвокатска компания Мосак Фонсека (Mossack Fonseca), която се занимава със създаването на тайни банкови сметки и "кухи фирми". Тя не уточни, кой може да бъде засегнат.
Сред венецуелците, чиито имена се появяват в "Панамските документи", са бивш високопоставен военен, бивш високопоставен представител на държавна петролна компания и служител от сигурността, работил в президентския дворец при управлението на покойния президент Уго Чавес.
Венецуелският президент Николас Мадуро разпореди миналата седмица на Ортега да се заеме с разследването.
Смята се, че Венецуела е спомената в 241 000 изтекли документа от общо 11,5 милиона. На фона на тежката икономическа криза и влошената политическа ситуация, разкритията не се отразиха особено на общественото съзнание, отбелязва Асошиейтед прес.
Венецуелците вярват най-малко в неподкупността на правителството си от всички южноамерикански страни според "Трансперънси интернешънъл".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още две обвинения за терористичните атаки в Брюксел
Още две обвинения за терористичните атаки в Брюксел
Нови кораби за военния ни флот
Нови кораби за военния ни флот