Заради обилния снеговалеж за броени часове в русенско станаха над 20 пътни произшествия. Верижна катастрофа между автобус, тир и два леки автомобила блокира пътя за Бяла и Велико Търново. Пострадали са шестима пътници.

Русе

Катастрофата е станала до разклона за Две могили. Тежкотоварен камион с турска регистрация се удря в пътнически автобус и в още два автомобила.

Росен Михайлов - очевидец
„И да не иска да удари, лекичко избягал и той удря спирачките, а автобусът не спазва дистанция и го ударил отзад и така той направил челен удар с „Ауди”-то, което идва отсреща. Ако не беше леката кола, това нямаше да се случи.”

На мястото на инцидента са изпратени екип на пожарната и 3 линейки, но придвижването им до там е било затруднено заради хаоса на пътя и задръстването. От превозваческата фирма, чиито автобус е участвал в катастрофата, също коментираха инцидента.

Галя Топалова - изп. директор на „Етап адрес”
„Няма пострадали от автобуса. Разбира се, има някакъв шок, който са изживяли, но пътищата са непочистени. Ние всяка година си говорим за този участък, че трябва да се подобри този участък или нещо да се направи – това е Русе – Бяла.”

При верижната катастрофа най-тежко е пострадала жена, която е пътувала в една от колите. Тя е оперирана по спешност в Университетската болница в Русе. Заради снеговалежа проблеми има и на кръговото кръстовище, откъдето минава основното движение в областния град, след като се скъсаха проводниците на контактната мрежа на тролейбусите. Екип на общинското транспортно предприятие отстранява повредата. Трафикът се регулира от полиция. За няколко часа снежната покривка в Русе достигна 11 сантиметра. Улиците и тротоарите се почистват с цялата налична техника и се опесъчават.