Верижна катастрофа на магистрала „Хемус“ в тунела Топли дол. Малко преди 9 часа тази сутрин две коли се ударили в спрял автомобил на Пътна помощ. Движението след тунела в посока София временно е ограничено.

В посока София тази сутрин дрогиран шофьор е причинил катастрофа след тунела „Топли дол“ на АМ „Хемус“. Малко преди 9 автомобил с добричка регистрация не успял да спре навреме и се ударил в спрял пред него автомобил на Пътна помощ. След това в двата автомобила се ударил джип, предаде репортерът на БНТ Александър Марков.

Така са пострадали шестима, двама са откарани в столичната болница „Св. Анна“. Спътникът на шофьора, причинил катастрофата, също е употребил наркотични вещества - хероин. В автомобила са намерени спринцовки.

Пламен Петров: Бяхме спрели, че имаше задръстване и едната кола се удари внас. докато говорехме да викнем 112 и джипа удари другата кола и хората.
Владислав Петков: Аз просто усетих удар само . Първия удар, като че ли, не беше силен, но втория помести колата.

Заради катастрофата се наложи движението да бъде ограничено само в изпреварващата лента. Екипи на пътна полиция регулират движението, което ще бъде освободено след минути.

© БНТ