Пилот на делтапланер загина при авиоинцидент край казанлъшкото село Юлиево. Румен Иванов, който е един от най-опитните пилоти в страната, е изпълнявал селскостопански полети. Според първоначалната версия най-вероятната причина за произшествието е техническа неизправност.

Юлиево, Мъглиж

Румен Иванов излетял тази сутрин около 4 часа и малко след това двигателят започнал да прекъсва и пилотът предприел маневра за кацане. Най - вероятно колесникът на делтапланера се е ударил в дърво и машината се е разбила на земята.

Нейка Тенева - прокурор: Окръжна прокуратура - Стара Загора е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, затова че при управление на въздухоплавателно средство - мотоделтапланер са нарушени правилата за движение и е причинена смърт на едно лице.

От прокуратурата казаха, че са изискали документи за техническото състояние на делтапланера от фирмата собственик на машината.

© БГНЕС

Засега се изключва версията за пилотска грешка, тъй като Иванов е имал близо 40 години професионален опит.

Нейка Тенева - прокурор: Назначени са техническа експертиза и съответно съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за настъпилата смърт, а техническата експертиза за установяване причините за падането на делтапланера.

Загиналият Румен Иванов е един от най-опитните пилоти в страната и проектант на леки летателни средства, обучил е десетки пилоти. Той е един от основателите на делтапланеризма в България и собственик на най - голямата фабрика за производство на делтапланери у нас.

Един от най-опитните ни делтапланеристи загина при инцидент край Мъглиж

Един от най-опитните ни делтапланеристи загина при инцидент край Мъглиж

Пилот на делтапланер загина при авиоинцидент край казанлъшкото село Юлиево. Румен Иванов е изпълнявал селскостопански полети.