НОВИНИ

Версията на Маргарита Мунос "набедена" от ГДБОП

Много нишки проследиха медиите след скандалните арести във Фонда за лечение на деца от ГДБОП. Успяхме да говорим с Маргарита Мунос, която според спецпрокурорите е част от престъпната група във фонда. Тя, обаче, показа документи за договорите си с фонда от няколко години и не скри огромното си огорчение, че името й е окаляно.

Мария Чернева
от Мария Чернева
19:56, 01.06.2016
Чете се за: 01:00 мин.
Още

Маргарита Мунос - жената, с която фонда за лечение на деца има договор за наем при нощувки на болни и техните родители в Париж. Договор, за който спецпрокурорите смятат, че е крайно неизгоден, а тя е избрана от бившия директор на приятелски принцип. Тогава съм приятелка на всичките 15 здравни министри, с които през годините съм имала договор, отбелязва тя.

Маргарита Мунос - Ами договор имам с МЗ повече от 20 и няколко години. Повече от 20 и няколко години

И тогава, и сега договорите са за наем на пет стаи в два нейни апартамент, за които министерството, а после и фонда плащат по 60 евро на вечер за стая, независимо от броя на хората.

Маргарита Мунос - В Париж няма такива хотели, плюс това ползват телефон безплатно, интернет и аз съм винаги на разположение. Да дойде детето, посрещам ги на аеропорта, водя го в къщи, обяснявам му всичко, което нали мога в момента в магазин, болница и т.н. водя го на консултация. Превеждам, за всичко това на никого не ми е заплащано.

Освен чисто човешката подкрепа за болните, г-жа Мунос води разговори в болниците, съдейства за контакти и оферти. Казва че така е устроена - да помага. Дълги години е работила в няколко болници в България.

Маргарита Мунос - Много съм учудена, защото в цяла Европа, във всички градове също има по този начин. И договорите са същите на същата цена, но защо само се говореше за мене, че е десетократно

В сутрешния блок "Денят започва", твърденията на Маргарита Мунос получиха много кратък коментар

д-р Ваньо Шарков - зам. министър на здравеопазването -Как да кажа - не може да печелиш от болни деца и след това да искаш да си праведник

Маргарита Мунос вече е предоставила всички документи на разследващите. Договорът й с фонда все още не е прекратен. Но разбира от родители, че вече ги пращат сами да си търсят хотел до 130 евро за стая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арести в Благоевград за трафик на жени
Арести в Благоевград за трафик на жени
1-ви юни във Велико Търново
1-ви юни във Велико Търново