В студиото на "Панорама" заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева заяви, че не само БСП, но и много експерти и специалисти са критикували и коментирали Българското европредседателство - не само в края, а и по време на самото председателство. Но нека не загърбваме желанието най-вече на БСП да работи за успешно председателство, допълни Лечева.

Весела Лечева, зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Още в самото начало ние предложихме програма, която да бъде приета с консенсус и която подкрепихме. Така, че сме работили за едно успешно председателство. Печелят обаче онези страни, които имат силни граждански общества, имат свободни медии, имат силни политически сили, които са коректив на изпълнителната власт, на управляващите. И това означава, че едно председателство не бива оставя вътрешните проблеми, не бива да преспива опозицията и останалите политически сили. Това беше и нашата роля - да бъдем коректив по време на това председателство. По време на цялото европредседателство ние искахме да бъдем едно конструктивна опозиция.
БСП оцени европредседателството като еднопартийно мероприятие и ПР на Борисов

БСП оцени европредседателството като еднопартийно мероприятие и ПР на Борисов

Според БСП българското европредседателство е било еднопартийно мероприятие и ПР в лична изгода на премиера, което ще засили евроскептицизма. Според ле...

Весела Лечева каза още, че цялото напрежение в коалиционните партньори на това управляващо мнозинство не може да зададе устойчив дневен ред. Няма и работещи решения. Дневният ред по време на председателството е бил изключително динамичен на заседанията на МС, но в крайна сметка остават нерешени сериозни проблеми, допълни тя.

БСП за европредседателството - провал или успех постигна България пред Европа

БСП за европредседателството - провал или успех постигна България пред Европа

Каква е оценката на левицата за европредседателството и оправдани ли са похвалите на европейските партньори към България - това коментира в ефира на "...