Получаваме много поздрави, дори и от хора, които не са симпатизанти на партия. Хората получиха морално удовлетворение от резултатите. Това заяви в студиото на "Още от деня" Весела Лечева, член на Изпълнителното бюро на БСП.

Според нея БСП е имала смелостта да излъчи кандидат, който не е от редиците на партията, но човек, който има безспорна биография, лидер е и има куража да защитава националните интереси.

Нямаме притеснения, че мнението на Радев може да се различава от това на БСП. Няма да се съгласим обаче, ако мнението му се различава от това на българските граждани, коментира Лечева.

Тя определи кампанията като тежка и дълга. Важното, по думите ѝ е, че не е нарушен тона, всичко е преминало позитивно, с поглед към гражданите.

Структурите ни бяха мобилизирани, но получихме подкрепа и на странични организации и хора, които повярваха на Румен Радев.

Оттук предстои по-сложната задача, защото видяхме големите очаквания на българските граждани. нещо в страната да се промени за по-добро. С течение на годините хората виждат все повече бедност, все повече несигурност, все повече несправедливост.

БСП трябва да докаже, че е алтернатива за по-добро развитие на държавата, каза в заключение Весела Лечева.