БСП се обявява против начина, по който работи правителството, а не против конкретен избор за нов боен самолет за българските ВВС. Това заяви в студиото на „Панорама“ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева.

Не става въпрос за конкретен модел изтребител, а за нещо по-сериозно - за начина, по който работи правителството, заяви Весела Лечева по повод предложението да се започнат преговори със САЩ за закупуване на нови F-16 за българските ВВС.

„Народното събрание беше поставено в унизителното положение да прегласува закон“, допълни тя.


Красимир Каракачанов в "Панорама": На армията трябва да осигурим най-доброто

Красимир Каракачанов в "Панорама": На армията трябва да осигурим най-доброто

На армията трябва да осигурим най-доброто възможно, за да изпълняват най-добре своя дълг. Това коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов...

Тя заяви, че БСП подкрепя модернизацията на армията, но е против предоговарянето на параметрите и условията на сделката за избора на изтребител.

Весела Лечева, зам.-председател на ПГ на БСП: Ние сме за прозрачност - за отваряне на офертите и да видят българските граждани на каква цена ще бъде модернизирана българската армия.

Експертната комисия взе решението си, след като министър-председателят „сигнализира“ кой е най-добрият самолет, каза Лечева.

И двете страни, които предлагат нов самолет, надхвърлят финансовата рамка, репликира министърът на отбраната Каракачанов. Той подчерта, че преговорите за закупуването на самолет тепърва предстоят.

Правителството поиска мандат за преговори със САЩ за закупуване на F-16

Правителството поиска мандат за преговори със САЩ за закупуване на F-16

Правителството поиска мандат от Народното събрание да започне преговори със Съединените щати за купуване на 8 самолета F-16. Решението стъпва на военн...

Няма личен конфликт между Сергей Станишев и Корнелия Нинова, заяви Весела Лечева. Тя призна, че има разминавания в позициите между БСП и Партията на европейските социалисти и не даде категоричен отговор на въпроса ще води ли Сергей Станишев листите на БСП за европейските избори.